недеља, 24. мај 2015.

VAŠARIŠTE 23.05.2015.


ВАШАРИШТЕ
23.05. 2015., ПРОСТОРИЈЕ ДЕЧИЈЕГ ВРТИЋА
ПЛАВИ КРУГ Србобран у сарадњи са Месном заједницом Србобран уз велику подршку Дома здравља и помоћи директорице и запослених у дечијем вртићу организовао је акцију  бесплатних превентивних прегледа са едукацијом и промоцијом здравих стилова живота. И поред лоших временских услова одзив грађана је био  велик. Свима је измерен ниво шећера у крви, крвни притисак, телесна маса и висина, обим струка, попуњен образац за скрининг на тип 2 дијабетеса, појединцима је више пута  мерен крвни  притисак и шећер у крви. Сви су добили резултате прегледа да би показали својим изабраним лекарима. Код пронађених повишених вредности сви су упућени својим лекарима.
Грађани су добили и едукативни материјал о шећерној болести, здравим стиловима живота, избалансираној исхрани и физичккој активности.
Прегледано је 93 грађана свих узраста.
Амбијент, расположење активиста и грађана су били изванредни. Поново ћемо доћи на Вашарите.
Плави круг се захваљује активистима из месне заједнице, Дому здравља и директорици и запосленима у предшколској установи и посебна захвалност за представнике медија који су пропратили ову акцију: SZENTTAMAS.RS, SRBOBRAN.NET,RADIO SRBOBRANU I SRBOBRAN.RS.